mannenstudio.nl Business,Tips Voordelen van navulling voor 3D-printen

Voordelen van navulling voor 3D-printen

Voordelen van navulling voor 3D-printen post thumbnail image

Fabrikanten maken steeds vaker gebruik van 3D-printen. De vraag neemt toe vanwege enkele van de innovatieve voordelen die het kan bieden. Net als praktisch andere technologie heeft het zijn eigen nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Om de voordelen van 3D-printen te krijgen, moet je begrijpen dat je het van tijd tot tijd moet bijvullen met een pla filament.

Flexibel ontwerp en snelle prototyping

Het prototyping proces wordt versneld door de mogelijkheid van 3D-printen om onderdelen binnen enkele uren te produceren. Hierdoor kan elke stap eerder worden afgerond. In vergelijking met het machinaal bewerken van prototypes is 3D-printen minder duur en sneller bij het produceren van componenten, omdat het onderdeel binnen enkele uren kan worden gemaakt. Dit maakt het mogelijk om elke ontwerpwijziging aanzienlijk sneller te voltooien. Met 3D-printen kunnen ingewikkelder ontwerpen worden gemaakt en afgedrukt dan met conventionele productietechnieken. Met het gebruik van 3D-printen zijn ontwerpbeperkingen die aanwezig zijn in meer conventionele procedures niet langer een probleem. Je moet een pla filament kopen wanneer het filament voor je 3D-printer op is

Afdrukken op aanvraag

Een ander voordeel van print-on-demand is dat er, in tegenstelling tot conventionele productieprocessen, minder ruimte nodig is om voorraden op te slaan. Omdat er geen bulk afdrukken nodig zijn, bespaart dit zowel ruimte als geld. Omdat ze worden geproduceerd met behulp van een 3D-model als CAD- of STL-bestand, worden alle 3D-ontwerp bestanden bewaard in een virtuele bibliotheek. Zo kunnen ze indien nodig worden gevonden en afgedrukt. Zonder verouderde inventaris te verspillen of geld uit te geven aan tools, kunnen wijzigingen in ontwerpen voor heel weinig geld worden gedaan door individuele bestanden te wijzigen.

Sterke en lichte componenten

Hoewel er ook verschillende metalen kunnen worden gebruikt, is plastic het primaire materiaal voor 3D-printen. Omdat kunststoffen echter lichter zijn dan hun metalen tegenhangers, hebben ze voordelen. Dit is van cruciaal belang in sectoren zoals de auto- en vliegtuigindustrie waar gewichtsvermindering een probleem is en kan leiden tot een lager brandstofverbruik. Bovendien kunnen stukken worden gemaakt van op maat gemaakte materialen om bepaalde eigenschappen te bieden, zoals hittebestendigheid, verhoogde sterkte of waterafstotendheid.

Kostenefficiënt

Omdat 3D-printen een productiemethode in één stap is, vermindert het de tijd en kosten die gemoeid zijn met het gebruik van verschillende machines voor productie. Ook hoeven operators niet altijd aanwezig te zijn bij het gebruik van 3D-printers. Ze kunnen worden ingesteld en toestemming krijgen om de taak te voltooien. Zoals eerder gezegd, kan deze fabricagemethode ook materiaalkosten besparen omdat alleen het materiaal wordt gebruikt dat nodig is voor het onderdeel zelf, met weinig tot geen verspilling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post