mannenstudio.nl Mannenzaken Truckspotten: de hobby die Nederland veroverd

Truckspotten: de hobby die Nederland veroverd

<strong>Truckspotten: de hobby die Nederland veroverd</strong> post thumbnail image

Word jij net als vele anderen helemaal blij als je een vrachtwagen voorbij ziet rijden? Dan is truckspotten misschien iets voor jou. Truckspotten is een hobby die door steeds meer mannen (en vrouwen) in heel Nederland als vrijetijdsbesteding wordt gekozen. Er bestaat zelfs een Facebook-groep! Vaak zie je op viaducten mensen of kleine groepen die geboeid naar het snel voorbijrijdende verkeer beneden kijken. Dit kan iedereen zijn, van jong tot oud – ook jonge tieners of kinderen met hun ouders.

Wat is truckspotten?

Truckspotten betekent dat je op een viaduct of langs een weg staat en wacht tot er een interessante vrachtwagen voorbij rijdt om er foto’s van te maken. Soms maak je ook foto’s van trucks die ergens geparkeerd staan. Deze vrachtwagens moeten wel iets speciaals hebben, zoals een opvallende kleur of unieke accessoires zoals speciale spatlappen of opmerkelijke truck-interieurverlichting (bijvoorbeeld neon-blauw). De beste foto’s deel je dan op sociale media, zoals Facebook of Instagram.

Is truckspotten illegaal?

Volgens de wet over portretrecht is het verboden om mensen te fotograferen, zonder dat zij eerst toestemming hebben gegeven. Maar truckspotten mag wel degelijk. Een vrachtwagen is namelijk geen persoon, maar een object en valt dan ook niet onder de wet. Hoewel je in foto’s van een complete vrachtwagen vaak wel de chauffeur kunt zien, zijn zij meestal niet duidelijk herkenbaar, behalve dan misschien voor zichzelf. Een foto waarop de chauffeur wel duidelijk herkenbaar is, mag natuurlijk niet worden gemaakt of geplaatst, tenzij er vooraf toestemming is verkregen door de spotter.

Waar kun je truckspotter merch kopen?Ben je een truckspotter en wil je jouw liefde voor vrachtwagens met de wereld delen? Truckjunkie is dé webshop voor vrachtwagenchauffeurs, maar ook truckspotters kunnen er hun hart ophalen. Je vindt er alles van merchandise zoals kleding en mutsen tot accessoires zoals pins en stickers, en zelfs praktische en esthetische items zoals opbergboxen, pennen, miniklompen en hangborden voor in je man cave. Er is zelfs leuke merch voor je kinderen te vinden. Laat je passie voor trucks zien en bezoek vandaag nog de website van Truckjunkie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post