mannenstudio.nl Mannenzaken Mannen werken met de handen

Mannen werken met de handen

Mannen werken met de handen post thumbnail image

Het verschil tussen mannen en vrouwen verdwijnt langzaam maar zeker steeds meer op de werkvloer en dat is maar goed ook. Het is toch meer dan vanzelfsprekend dat vrouwen hetzelfde moeten verdienen, en hetzelfde behandeld moeten worden als mannen in gelijkwaardige functies.

Maar ondanks deze goede veranderingen zijn er nog steeds veel banen die gewoonweg vaker door mannen worden beoefend dan door vrouwen. Hier is natuurlijk niks mis mee, zo gaan die dingen soms. In dit korte artikel maken we kenbaar om wat voor soort banen het gaat. Ben je geïnteresseerd, lees dan snel verder?

Echte mannen banen

De banen die overwegend door mannen uitgevoerd worden zijn vaak fysiek zwaardere banen. Denk hierbij aan beroepen waarbij veel met de hand gewerkt moet worden en vaak zware objecten verplaatst moeten worden. Omdat mannen nu over het algemeen wat sterker aangelegd zijn dan vrouwen kiezen mannen eerder voor dergelijke beroepen dan vrouwen.

Over welke beroepen hebben we het dan zoal? Een beroep dat door extreem weinig vrouwen beoefend wordt, afgaande op de cijfers van het CBS is het beroep automonteur. Dit beroep valt natuurlijk onder de categorie fysiek zwaar werk. Daarnaast is het ook nog eens zo dat vrij weinig vrouwen kiezen voor een carrière in de techniek, waardoor de vrouwelijke doorstroom naar automonteur ook erg klein is.

Een vrouwelijke klusjesman, elektricien of tuinier zul je ook niet snel tegenkomen. Ook deze beroep zijn fysiek vrij zwaar en daardoor wellicht minder geschikt voor vrouwen. Maar ook speelt mee dat dergelijke beroepen echt door mannen gedomineerd worden, waardoor vrouwen zich misschien niet zo snel op hun gemak zullen voelen. Dit is een probleem dat alleen met de tijd overwonnen kan worden.

Ten slotte zijn er ook amper vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Op de één of andere manier worden mannen eerder aangetrokken door het rijden met een vrachtwagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post