mannenstudio.nl Hobby,Sport,Tips Luchtbuks aanschaffen? Let hierop!

Luchtbuks aanschaffen? Let hierop!

Luchtbuks aanschaffen? Let hierop! post thumbnail image

De schietsport is misschien wel één van de meest mannelijke sporten. Ben jij zo’n persoon die altijd de prijzen op de schietkraam van de kermis mee naar huis neemt (of wil je die persoon graag worden)? Wacht dan niet langer en kies voor een luchtbuks, bijvoorbeeld een Weihrauch luchtbuks. Je moet wel rekening houden met een aantal dingen; we wonen tenslotte niet in de Verenigde Staten. 

Wat is het eigenlijk?

Een luchtbuks wordt ook wel een windbuks of een luchtdrukgeweer genoemd. Het werkt als volgt: je stopt een loden kogeltje in het geweer, en als je de trekker overhaalt maakt het geweer gebruik van gecomprimeerde lucht om de kogel met hoge snelheid door de loop naar buiten te duwen. Hoe hoger de luchtdruk, hoe hoger de snelheid. De hoeveelheid luchtdruk die wordt geproduceerd verschilt per geweer, en drukken we uit in Joule. Voor het schieten op korte afstanden (maximaal 30 meter) heb je waarschijnlijk genoeg aan een buks van 7.5 tot 20 joule; wil je over grotere afstanden kunnen schieten (100 meter of verder), kun je beter een buks aanschaffen van minimaal 40 joule. Je hebt keuze uit een groot aantal merken luchtbuksen, waarvan Gamo luchtbuks  waarschijnlijk één van de bekendste is.

Luchtbuks aanschaffen

Het aanschaffen van een luchtbuks is in Nederland gewoon legaal. Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. De verkoper van de luchtbuks zal om deze reden ook naar je legitimatiebewijs vragen. Dit geldt ook als je er online een besteld. In dit geval moet je meestal een scan of foto van je identiteitsbewijs uploaden. Je hebt er dus geen speciale vergunning voor nodig.

Gebruik luchtbuks

Het spreekt voor zich dat je je luchtbuks niet zomaar in het openbaar mag gebruiken. Je kunt hiervoor natuurlijk wel terecht bij een schietclub, waar je op vastgestelde doelen mikt. Het spreekt misschien voor zich, maar je mag met een luchtbuks absoluut niet schieten op mensen of dieren; hier kunnen zware straffen op staan. Je mag er wel gewoon mee schieten in je eigen tuin of op je eigen erf, of op dat van een ander als je hiervoor toestemming hebt gekregen. Bovendien mag je je luchtbuks ook niet zichtbaar bij je dragen op straat. Volgens de wet moet je hem op zo’n manier vervoeren dat je hem niet aan kunt wenden voor onmiddellijk gebruik. Je doet er dus verstandig aan om een speciale tas of hoes te kopen voor je luchtbuks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post